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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, G. N. S.; GALDEANO, M. C.; TONON, R. V.; FIGUEIREDO, N. G.; SILVA, C. M.; FREITAS, S. C. de; ALMEIDA, E. L. Bioacessibilidade e potencial antioxidante de um extrato de sementes de uva após digestão gastrointestinal in vitro. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE QUÍMICA, 35.; CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 61., 2022, Rio de Janeiro. [Anais...]. On-line: Associação Brasileira de Química, 2022. p. 1-5. CLAQ 2022; 14-18 Novembro.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, G. N. S.; SILVA, C. M.; TONON, R. V.; GALDEANO, M. C.; ALMEIDA, E. L.; FREITAS, S. P. Caracterização da semente de uva da variedade Syrah desengordurada utilizando etanol como solvente. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional, 2016. Food: the tree that sustains life. 1384.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, G. N. S.; TONON, R. V.; GALDEANO, M. C.; ALMEIDA, E. L.; FREITAS, S. P. Caracterização físico-química da semente de uva desengordurada com etanol visando seu aproveitamento integral. Higiene Alimentar, v. 31, n. 266/267, mar./abr. 2017. p. 1371-1375 Trabalho apresentado no VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, 2017, Fortaleza. Água, biodiversidade e segurança...

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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, G. N. S.; TONON, R. V.; SILVA, C. M.; GALDEANO, M. C.; ALMEIDA, E. L. Extração aquosa de semente de uva desengordurada para obtenção de extratos ricos em açúcares e compostos bioativos. In: Revista Higiene Alimentar, v. 31, n. 266-267, mar./abr. 2017. VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, 2017, Fortaleza. Água, biodiversidade e segurança alimentar: desafios para uma alimentação sustentável. Fortaleza, 2017. p. 4324-4328

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, G. N. S.; TONON, R. V.; SILVA, C. M.; GALDEANO, M. C.; IACOMINI, M.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; ALMEIDA, E. L.; FREITAS, S. P. Grape seed pomace as a valuable source of antioxidant fibers. Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 99, p. 4593-4601, 2019.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, G. N. S.; TONON, R. V.; GALDEANO, M. C.; SILVA, C. M.; IACOMINI, M.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; ALMEIDA, E. L.; FREITAS, S. P. Grape seed pomace from wine, juice and oil production as source of antioxidant fiber. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2018, Campinas. Food design and health nutrition: anais. Campinas: UNICAMP, 2018. 2 p.

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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  08/11/2013
Data da última atualização:  13/02/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  CANCADO, P. H. D.; FACCINI, J. L. H.; HERRERA, H. M.; TAVARES, L. E. R.; MOURAO, G.; PIRANDA, E. M.; PAES, R. C. S.; RIBEIRO, C. C. D. U.; BORGHESAN, T. C.; PIACENTI, A. K.; KINAS, M. A.; SANTOS, C. C.; ONO, T. M.; PAIVA, F.
Título:  Host-parasite relationship of ticks (Acari: Ixodidae and Argasidae) and feral pigs (Sus scrofa) in the Nhecolândia region of the Pantanal wetlands in Mato Grosso do Sul.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  ISRN Parasitology v. 2013, 2013.
Páginas:  6 p.
ISSN:  2314-4076
DOI:  10.5402/2013/610262
Idioma:  Português
Conteúdo:  Feral pigs (S. scrofa) were introduced to the Pantanal region around 200 years ago and the population appears to be in expansion. Its eradication is considered to be impossible. The population of feral pigs in the Pantanal wetlands is currently estimated at one million. Two scientific excursions were organized. The first was conducted during the dry season, when 21 feral pigs were captured and the second was during the wet season, when 23 feral pigs were captured. Ticks were collected and the oviposition and hatching process were studied to confirm the biological success of each tick species. Three tick species were found to be feeding on feral pigs: Amblyomma cajennense, A. parvum, and Ornithodoros rostratus. During the dry season, 178 adult A. cajennense were collected, contrasting with 127 A. cajennense specimens in the wet season. This suggests that the seasonality of these ticks in the Brazilian Pantanal wetlands could be different from other regions. The results indicate that A. parvum and A. cajennense are biologically successful parasites in relation to feral pigs. A. cajennense appears to have adapted to this tick-host relationship, as well as the areas where feral pigs are abundant, and could play a role in the amplification of this tick population.
Palavras-Chave:  Feral pigs.
Thesaurus NAL:  ticks.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92224/1/P.-H.-D.-Cancado-610262-2-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC15467 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcado1250047, CEPALINDEX; RESUMENES DE DOCUMENTOS CEPAL/ILPES, Comision Economica para America Latina. Centro Latino Americano de Documentacion Economica y Social, Santiago-Chile
Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Soja.
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